Domain Regisztráció

Kezdőlap / Domain regisztráció
Domain regisztráció

A Mesetárhely az üzletszabályzata szerint fogadja és kezeli az igényeket.

Az új .hu alatti igények a Nyilvántartó pozitív elbírálását követő 1 napon belül technikailag használhatóvá, bejegyzett feltételes használat státuszúvá válnak.

Ezzel egyidőben a domainek 8 napos nyilvános meghirdetésre kerülnek a Nyilvántartó honlapján. Ha ezalatt nem kifogásolja meg senki a regisztrációt, ezt követően kerül a név delegálásra az igénylő részére. .eu és gTLD (.com, .net, .org, info, .biz stb.) igények bejegyzése pár kivétellel azonnal történik.

gTLD igényeknél csak regisztrált névszerverek adhatók meg. Ennek hiányában ingyenesen a Mesetárhely névszerviz szolgáltatása választható. Országkód domainek (ccTLD, pl. .at, .de, .ro, .us stb.) regisztrációs szabálya országról-országra változik, országonként nagyon különböző lehet.

Domain regisztrációs igényedet az Online regisztrációs felületen tudod leadni

Mennyi ideig tart egy domain név bejegyzése?


Nemzetközi Domain regisztráció

Nemzetközi domain nevek esetében lényegében pár perc, maximum 24 óra, a befizetés megérkezésétől és visszaigazolsásától számítva.

Ez általában a com, net, org, eu, info, biz stb. domain nevekre igaz. Egyes nemzetközi domain neveknél, ahol több adat szükséges a regisztrációhoz, tovább tarthat.

Domain szolgáltatások

.hu Domain regisztráció

.hu domain esetén 1-2 munkanap alatt megtörténik, u.n. „feltételes használatba adás” domain név regisztráció esetén.

Ezután 8 nap van arra, hogy ezt új igényt más valaki megvétozhassa, ha van rá jogalapja (pl. védjegy). Ha ez nem történik meg, akkor az igénylő birtokba veheti az igényelt domaint 8 nap múlva.

Több domain egyidejű indítása esetén fontos tudni, hogy továbbra is érvényben marad, hogy a Nyilvántartó felé beérkezett első igénylő fogja megkapni a domain nevet. Tehát, érdemes időt fordítani arra, hogy helyesen töltsük ki az igénylőlapot, és hiányosságok nélkül küldjük el a megfelelő dokumentumot!

Másik fontos tény, hogy minden megrendelt domain nevet ki kell majd fizetni, akkor is ha a regisztrációs szándékától eláll az igénylő. A regisztrációs szándék regisztrációs költségként lesz felszámolva.